Elkészítés: A kétféle lisztet összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáöntjük a tejet, és pár perc alatt összegyúrjuk. Ezután kb. 1 órá a hűtőben pihentetjük.
A spenótot alaposan megmossuk, majd forrásba lévő vízbe tesszük, és 2-3 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni, majd kinyomkodjuk belőle a maradék vizet.
A ricottát összekeverjük a reszelt sajttal (egy keveset félreteszünk a batyuk tetejére), ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd hozzákeverjük a kinyomkodott spenótot is.
A hűtőből kivesszük a tésztát, majd lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre felvágjuk, a tésztakockák közepére kanalazzuk a tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenjük. A tészták négy sarkát összefogjuk, majd jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a batyukat, a maradék tojással lekenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük (én légkeverésnél 150 fokon 25 percig sütöttem). A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.
Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.