Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos ragu pennével

MME MME

Elkészítés

Elkészítés: 1 kg spenótot megpucolunk, megmosunk, lecsepegtetünk.
2-3 db (pici) cukkinit felkockázunk. Egy nagy fej hagymát megtisztítunk, feldarabolunk, és olívaolajon megfonnyasztjuk. Rádobunk 50-60 dkg darált húst. Fűszerezzük sóval (vigyázzunk, mert a Rafinéria is sós), borssal, majorannával, majd kevés fokhagymát nyomunk bele. Ha már szétesett a hús apró darabokra, a spenótot fokozatosan hozzákeverjük. Megvárjuk, amíg a levelek összeesnek. Jól megkeverjük a zöldséges húst. Ha ez kész, hozzákeverjük a feldarabolt cukkinit is. A fetasajtot feldaraboljuk, és hozzáadjuk a zöldséges húshoz.

Elkészítjük a tejszínes fokhagymás Knorr Rafinériákat a recept szerint. Ezt a szószt hozzákeverjük a meglévő zöldséges raguhoz. 50 dkg pennét vagy csőtésztát, esetleg fodrocskát kivajazott jénai edénybe vagy magasabb tepsibe halmozunk. 1 kaliforniai paprikát (piros) is tehetünk bele, az íze kitűnő, a színe miatt pedig sokkal gusztább lesz. Jól összekeverjük a szószos zöldséges raguval. El kell lepnie a tésztát, különben nem fő meg a sütőben. Elsimítjuk, megszórjuk még reszelt sajttal. Forró sütőben összesütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss