Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-pulykás rizottó

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. 1 ek vajon,  magas hőmérsékleten megpirítjuk a meghámozott, felaprított hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a rizst és a fehérbort, és összekeverjük.
  2. Felöntjük egy merőkanál húsleves-alaplével, a hőmérsékletet alacsonyra vesszük, és folyamatos keverés mellett főzni kezdjük a rizst, miközben apránként hozzáadjuk a maradék levest. Akkor jó a rizottó, ha a rizs fogkemény marad,  ezt kb. 20 perc alatt érjük el. Megsózzuk, megborsozzuk, mad hozzáadjuk a maradék vajat és a parmezánt. Ha nem elég krémes, tehetünk még hozzá egy kevés húslevest vagy forró vizet.
  3. A pulykahúst felkockázzuk. Egy serpenyőben egy kevés olajon, ízlés szerint megsózva, megborsozva megpirítjuk, majd félretesszük.
  4. Az alaposan megmosott, felcsíkozott spenótot egy másik serpenyőben egy kevés vajon néhány perc alatt megpároljuk. A rizottót a spenóttal és a húskockákkal tálaljuk.

    A LEGJOBB RIZOTTÓ RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    A legjobb spenótos receptek >>> 

    Pulykás finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss