Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos puliszkakoszorú

45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Másfélszeres mennyiségű sós vízben, állandó kevergetés mellett kb. 15 perc alatt megfőzzük a kukoricadarát. Hozzáadjuk a vajat és a reszelt sajtot, majd megsózzuk, megborsozzuk. 
  2. A felaprított fokhagymát megsütjük az olajon, hozzáadjuk a bébispenótot, és kevergetve néhány perc alatt megfonnyasztjuk, majd a puliszkához keverjük.
  3. Kivajazott koszorúformába nyomkodjuk a masszát, majd 180 fokon 10 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtjük, és egy tálra borítjuk. A tetejét mozzarellával és rukkolával díszítjük, a közepébe maradék zöldségpörköltet teszünk.

Megjegyzés

Ha köretként fogyasztjuk, akkor szaftos ételek mellé ajánlom. Magában is tökéletes. Vegetáriánusoknak kiváló. - Mari

Ezek is érdekelhetnek

Friss