Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos palacsinta paradicsomos-csirkés raguval

60 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 15 dkg friss spenót
  • 2 dl tej
  • 2 db tojás
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 ek olaj
  • 50 g vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • A raguhoz:
  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tv paprika
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg paradicsom-konzerv (darabolt)
  • bors
  • 1 tk kukoricakeményítő
  • A tálaláshoz:
  • reszelt parmezán
  • tejföl

Elkészítés

1.

A palacsintához a megtisztított spenótot sós vízben 5 percig főzzük, azután leszűrjük,  hozzáöntjük a tejet, és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a kissé felvert tojásokat, az átszitált lisztet, valamint az ásványvizet, és sima, sűrű tésztává keverjük. 1 órán át pihentetjük.

2.

Palacsintasütőben felhevítjük az olajat, és 8 db, a szokottnál kicsit vastagabb palacsintát sütünk rajta.

3.

A raguhoz egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, finomra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzákeverjük a felkockázott paprikát és a csirkemellet, majd 1-2 perc alatt lepirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, a levével együtt, majd az egészet addig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Egy kevés sóval és borssal ízesítjük, végül beleforgatjuk az 1 ek vízzel simára kevert kukoricakeményítőt, és nagy lángon sűrűre főzzük.

4.

A palacsintákat megkenjük az olvasztott vaj és a megtisztított, lereszelt fokhagyma keverékével. Feltekerjük fel mindet, és megtűzzük fogpiszkálóval. A ragut tányérokba szedjük, rétesszük a palacsintákat, majd egy kevés parmezánnal és tejföllel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss