Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos nokedli újhagymás csirkével

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A nokedlihez:
  • 20 dkg búzaliszt
  • 2 db tojás
  • 1 nagy csipet só
  • 1 dl víz
  • 3 ek étolaj (a főzővízbe)
  • A spenótos mártáshoz:
  • 15 dkg friss spenót
  • 1 ek vaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csipet só
  • A csirkéhez:
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 2 ek vaj
  • 1 csokor újhagyma
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

  1. A nokedlihez fakanállal öszekeverjük a lisztet, a tojást és a sót, majd apránként hozzáadjuk a vizet, figyelve, mennyit vesz még fel a massza (sűrűn folyó tésztát kell kapnunk).
  2. Egy lábasban vizet forralunk, beleteszünk egy kevés sót és olajat, majd nokedliszaggatóval, kisebb adagokban beleszaggatjuk a tésztát (nem kell, hogy a víz nagyon forrjon, inkább gyöngyözzön). Ha a nokedlik feljöttek a víz feszínére, egy szűrőkanállal kimerjük, és egy tálba szedjük, majd kifőzzük a következő adag tésztát. 
  3. A spenótot egy kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és ha kissé összeesett, beleforgatjuk a megfőtt nokedlit és melegen tartjuk, amíg elkészül a csirke.
  4. A csirkemellet vékonyan felcsíkozzuk, majd olvasztott vajon puhára pároljuk a felcsíkozott újhagymával együtt. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és a meleg spenótos nokedlivel tálaljuk.

    Még több spenótos recept >>> 

    Még több tavaszi recept >>> 

    Galuskareceptek >>> 

    Csirkés receptek >>> 

Megjegyzés

Fotó: Tóth András
Recept és foodstyling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss