A megtisztított hús hártyáit, inait távolítsuk el, majd vágjuk kockára. Forrósítsuk meg az olajat és a vajat, majd fonnyasszuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a húskockákat, süssük fehéredésig, majd sózzuk és borsozzuk meg. Végül öntsük hozzá az alaplevet. Lefedve főzzük majdnem puhára.
A spenót szárait távolítsuk el, a leveleket alaposan mossuk és szárogassuk meg. Adjuk a félkész húshoz, és pároljuk együtt további 10 percig.
A tojássárgáját keverjük habosra, majd keverjük össze néhány kanál főzőlével. Adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és lereszelt héját. Folyamatosan kevergetve adjuk a húshoz a citromos tojást, majd a joghurtot is.
Rázogassuk össze az egészet, forrósítsuk meg, majd tálaljuk.
Ezt az ételt Görögországban hagyományosan bárányhúsból készítik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre