Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos marharagu

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A megtisztított hús hártyáit, inait távolítsuk el, majd vágjuk kockára. Forrósítsuk meg az olajat és a vajat, majd fonnyasszuk meg rajta a finomra vágott hagymát. Adjuk hozzá a húskockákat, süssük fehéredésig, majd sózzuk és borsozzuk meg. Végül öntsük hozzá az alaplevet. Lefedve főzzük majdnem puhára.

2.

A spenót szárait távolítsuk el, a leveleket alaposan mossuk és szárogassuk meg. Adjuk a félkész húshoz, és pároljuk együtt további 10 percig.

3.

A tojássárgáját keverjük habosra, majd keverjük össze néhány kanál főzőlével. Adjuk hozzá a citrom kifacsart levét és lereszelt héját. Folyamatosan kevergetve adjuk a húshoz a citromos tojást, majd a joghurtot is.

4.

Rázogassuk össze az egészet, forrósítsuk meg, majd tálaljuk.

 

 

Ezt az ételt Görögországban hagyományosan bárányhúsból készítik.

Ezek is érdekelhetnek

Friss