Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos lasagne

60 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A friss spenótot leforrázzuk, ha fagyasztott, kiengedjük.
  2. Egy edényben, az olajból és a lisztből könnyű rántást készítünk, hozzáadjuk a spenótot, belenyomjuk a fokhagymát, ráreszelünk egy kevés szerecsendiót, majd a tejjel felengedjük, és folyamatos kevegetés mellett, lassú tűzön öszeforraljuk.
  3. Egy tepsiben egymásra rétegezzük a lasagnét és a spenótot, majd a tetejére halmozzuk a reszelt füstölt sajtot, és letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
  4. A takarást levesszük a sütési idő végén. A lasagne tetejére parmezánt szórunk, majd a sütő hőmérsékletét 200 fokra emeljük, és addig sütjük, amíg a sajtok szépen rápirulnak az ételre.

Nézd meg videón,  hogyan készül a spenótos lasagne

 

Megjegyzés

Ez a lasagne recept a hagyományos besamel mártás nélkül készíthető, így egyszerűbb és gyorsabb is. - morgo48

Ezek is érdekelhetnek

Friss