A megtisztított hússzeleteket késsel szétnyitjuk, téglalap alakúra formázzuk őket, majd lefedjük folpakkal, és vékonyra klopfoljuk. A tojásokat keményre főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.
Felforrósítunk 1 ek olajat, és megpirítjuk rajta a meghámozott, lereszelt fokhagymát. Hozzáadjuk megtisztított, leszárazott spenótot, és kevergetve addig sütjük, amíg a levelek összeesnek. Aprítógépbe tesszük a főtt tojásokkal, a meghámozott, felkarikázott kolbásszal, valamint egy kevés sóval és majoránnával együtt. Krémes állagúra dolgozzuk, végül a hússzeletekre simítjuk.
Vékonyan megkenünk olajjal két nagyobb alufóliadarabot. Elrendezzük rajtuk a baconszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Rájuk tesszük a húsokat, szorosan feltekerjük őket az alufólia segítségével, végül belecsomagoljuk. A tekercseket sütőedénybe tesszük, 1,5 dl vizet öntünk alájuk, és a 170 fokos sütőbe toljuk, 45 percre. Eltávolítjuk róluk az alufóliát, megkenjük a tetejüket a kisült zsírral, és tovább sütjük addig, amíg a bacon kissé megpirul.
A burgonyát héjastul megfőzzük, leszűrjük, és hagyjuk langyosra hűlni. Meghámozzuk, és cikkekre vágjuk. Egy nagy serpenyőben felhevítjük a maradék olajat, és a krumplit addig sütjük rajta, amíg elkezd megpirulni. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott pórét, és kevergetve készre sütjük. Végül megsózzuk.
Falatnyi darabokra tépkedünk néhány jégsalátalevelet, és összeforgatjuk az olívaolajjal. Ezzel, valamint a burgonyával tálaljuk a felszeletelt hústekercseket. Felaprított snidlinggel megszórva kínálhatjuk.