Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos háromszögek (spanakopita)

MME MME
45 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a friss spenótot. Pároljuk pár percig, amíg össze nem esik.
  2. Ezután krémesre keverjük a túróval, a krémsajttal és a tojással, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  3. Fogunk egy rétestészta lapot, megkenjük vékonyan olvasztott vajjal, majd ráteszünk még egy lapot, azt is vajazzuk és végül még egy réteslap kerül rá (tehát összesen 3 lap). Az utolsót már nem kell vajazni.
  4. Négy egyenlő csíkra vágjuk a tésztát, az egyik végükre teszünk egy evőkanál tölteléket és feltekerjük.
  5. A feltekert háromszögeink tetejét vajazzuk és megszórhatjuk szezámmaggal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük, vagy amíg szép barna nem lesz a teteje.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A SPENÓTTAL ÉS TÚRÓVA TÖLTÖTT HÁROMSZÖG

Ezek is érdekelhetnek

Friss