Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos jázminrizzsel töltött zöldségek paradicsomos szósszal

MME MME
5/5
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A rizshez:
  • vaj
  • 20 dkg fagyasztott spenót
  • 1,5 pohár jázmin rizs (helyettesíthető simával is)
  • 3 pohár víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • A szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • liszt
  • 1-2 dl paradicsompüré (ízlés szerint)
  • fokhagyma
  • bors
  • cukor
  • A zöldségek:
  • tök
  • paprika
  • paradicsom (bármi, amit meg lehet tölteni)

Elkészítés

Elkészítés: A rizshez kevés vajon megfuttatjuk a spenótot, sózzuk, fokhagymát teszünk bele, a megmosott rizst beleöntjük, jól összekeverjük, majd készre pároljuk a vízzel (kb. 20 perc). A szószhoz a hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pirítjuk, hozzátehetjük a paradicsom belsejét (ha azt is töltünk), rászórunk 1 evőkanál lisztet, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a paradicsompürét ráöntjük, vízzel higítjuk ízlés szerint, szórunk bele egy kevés cukrot (a paradicsom savanyúsága miatt), és fokhagymát törünk bele. 10 percig főzzük.

A zöldségeket előkészítjük: a tök belsejét kikaparjuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsom belsejét kivájjuk (ezt a szószhoz adhatjuk).

Ha a rizs kész van, az előkészített zöldségekbe kanalazzuk, a tetejére tehetünk egy kis feta sajtot (elmaradhat), belehelyezzük egy mélyebb tepsibe a zöldségeket, aláöntjük a paradicsomos szószt, alufóliával letakarjuk, és 220 fokon megsütjük (kb. 35-45 perc).

Megjegyzés

A bonyolult leírás ellenére nagyon egyszerű és finom. Könnyű vacsinak is megfelel. Ha a rizsből marad, felhasználhatod szinte bármihez, köretnek. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss