Elkészítés: Olajon megpárolom a hagymát és a répát, hozzáadom a húst, sózom, borsozom, kavargatom. Amikor kicsit megfehéredett a hús, hozzáadom a paradicsompürét és a tejfölt. Összefőzöm.
A 3 kanál lisztből és olívaolajból világos rántást készítek, lehúzom a tűzről, beleteszem az összezúzott fokhagymát, és gondos kavargatás mellett beleöntöm a hideg tejet (így nem lesz csomós). Visszahúzom a tűzre, és hozzáadom a felengedett spenótot is, valamint sóval és fehérborssal ízesítem. Felforralom. (Kockasajttal, sajtkrémmel tovább lehet tuningolni.)
Összeállítom: Tűzálló tálba öntök egy kis olajat, majd tészta, spenót, feta, ragu, tészta következik... Ezt folytatom, amíg tart a készlet. A felső szintre már csak spenótot és fetát teszek, majd reszelek rá egy kis sajtot. Az egészet 40 percig sütöm 160 fokon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre