Elkészítés: A szósszal kezdem: egy nagyobb serpenyőben olajon az apróra vágott póréhagymát megdinsztelem. Belekanalazom a házi lecsót, majd hozzáadom a tisztított és feldarabolt gombát. Sózom, borsozom, majd amikor a levét elpároltam, hozzákeverem a zöldségeket. Fűszerezem sóval, borssal, oreganóval és petrezselyemmel, majd pár percre lefedem.
A végén kerül bele a zúzott fokhagyma, 4 nagy gerezdet raktam bele, mert a gomba és a fokhagyma jó barátok. :) A tejszínt ráöntöm, majd egy kevés keményítővel besűrítem, hagyom egyet rottyanni, és készen is van.
A spenótos tésztához a fagyasztott spenótot kiolvasztom. Egy tálban összegyúrom a tészta hozzávalóit, majd tésztagéppel kinyújtom (5-ös fokozatig), végül metéltre vágom.
Forró, sós vízben 1-2 perc alatt kifőzöm, a zöldséges szósszal tálalom, reszelt sajtot hintek a tetejére.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!