Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-fetás lazaccal töltött rétes

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. Összekeverjük a felolvasztott, kinyomkodott, szárazra itatott spenótot a morzsolt fetával, az apróra vágott fokhagymával, a kakukkfűvel és az olívaolajjal.
  2. Egy réteslapot megkenünk olajjal, ráteszünk még 3-4 réteslapot, mindegyiket megkenjük olajjal. Félretesszük a maradék réteslapokat.
  3. Egy lazacfilét teszünk a réteslap rövidebb oldalára, ráteszünk a spenótos keverékből és becsomagoljuk a réteslappal. Fejjel lefelé sütőpapírra tesszük, megkenjük az olajjal és a tetejét bevágjuk 3 csíkban. A másik lazacfilével ugyanígy járunk el.
  4. Betoljuk a sütőbe és 10-12 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Közben kikeverjük a tejfölt a lereszelt uborkával és az apróra vágott kaporral. A halat a tejfölös-uborkás szósszal tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a spenótos fetás lazaccal töltött rétes



Megjegyzés

Segítségül: 1 bögre = 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss