Elkészítés: A sajtszószhoz olvasszuk meg a vajat, majd a tűzről lehúzva keverjük el benne a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Apránként adjuk hozzá a tejet, folyamatos kevergetés mellett főzzük alacsony lángon, amíg sűrű, de selymes lesz (kb. 5 perc), majd reszeljük bele a cheddar sajtot, addig keverjük, amíg a sajt teljesen felolvad.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon futtassuk meg az aprított újhagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett konzerv feketebabot, sózzuk, borsozzuk, pároljuk együtt 5 percig, kevergetés közben egy krumplinyomóval, kissé törjük át a babot, pépesítsük. Szedjük ki egy tálba.
A serpenyőbe kevés olajra dobjuk a spenótot, sózzuk, 1-2 percig pároljuk csak, épp hogy összeessen, majd egy szűrőben nyomkodjuk ki, csepegtessük le.
A tortilla lapok felén osszuk el a feketebabpürét, majd rá a spenótot. Hajtsuk félbe a tortilla lapot, és felforrósított száraz grill serpenyőben süssük mindkét oldalán 2-2 perc alatt aranybarnára.
Meleg sajtszósszal kínáljuk, friss, aprított korianderrel szórjuk meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!