Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos-cukkinis lasagne

> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A spenótot megmossuk, majd kisebb darabokra vágjuk, és az olívaolaj felén megpároljuk, amíg összeesik. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és pár percig még pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

2.

Megmossuk a spenótot, majd kisebb darabokra vágjuk, és az olívaolaj felén megpároljuk, amíg összeesik. Hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, és pár percig még pároljuk. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

3.

A cukkinit és a paradicsomot felszeleteljük, a cukkinit megpirítjuk a maradék olajon.

4.

A lasagne tésztát alaprecept szerint elkészítjük, vékonyra nyújtjuk, és kb. 15 × 8 cm-es darabokra vágjuk, majd tűzálló edénybe rétegezzük a spenótos szósszal, a paradicsommal, a cukkinival és a fetával együtt.

5.

A tetejére szószt és a reszelt sajtot teszünk. Előmelegített sütőben 180 fokon körül-belül 45 percig sütjük.

11 LASAGNE RECEPT, AMELLYEL EGY OLASZT IS LEPIPÁLSZ >>> 

13 CUKKINIS EGYTÁLÉTEL, AMIT TE IS AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>> 

15 ISTENI RECEPT FETA SAJTTAL - A GÖRÖG SALÁTÁN TÚL! >>> 

Sokan ódzkodnak attól, hogy száraz tésztát tegyenek a húsokra, és előfőzik azt. Így azonban a tészta a vizet szívja magába, nem pedig a mártást, amitől finomabbá válik.

Ezek is érdekelhetnek