Mossunk meg 1 kg spenótot, vágjuk kisebb darabokra, és pároljuk az olívaolaj felén, amíg összeesik, majd adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, és pároljuk még pár percig. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
Futtassuk meg a vajon a lisztet, majd fokozatosan engedjük fel a tejjel, és keverjük csomómentesre. Sózzuk meg a mártást, majd keverjük hozzá a spenótot.
A cukkinit és a paradicsomot szeleteljük fel, a cukkinit pirítsuk meg a maradék olajon.
Az alaprecept szerint elkészített tésztát nyújtsuk vékonyra, és vágjuk kb. 15 × 8 cm-es darabokra, majd rétegezzük tűzálló edénybe a spenótos szósszal, a paradicsommal, a cukkinival és a fetával együtt. A tetejére szósz és a reszelt sajt kerüljön. Süssük 180 fokos sütőben kb. 45 percig.
Ha nem szeretnéd magad gyúrni a tésztát ehhez a recepthez, akkor előre készített, száraz tésztával is elkészítheted.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre