Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenót buggyantott tojással

30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret kockára vágjuk, ráreszeljük a fokhagymát és ráöntjük a forró tejet, majd 20 percig állni hagyjuk. Ezután leturmixoljuk és átmelegítjük.
  2. Egy nagy fazékban vizet forralunk, és beletesszük a spenótot. 30 másodpercig forrázzuk, majd kiszedjük, és jéghideg vízbe tesszük. Lecsöpögtetjük, enyhén kifacsarjuk és összevágjuk a leveleket. A tejes kenyérhez adjuk, megsózzuk, megborsozzuk és összeforraljuk.
  3. Egy kis edényben felforralunk 1 liter vizet, majd hozzáadjuk az ecetet és egy csipet sót. Amikor már gyöngyözik a víz, akkor a tojást egy kis edénybe törjük, a vizet megkeverjük egy kanállal, hogy egy kis örvény keletkezzen benne, majd beleöntjük óvatosan a tojást. Pontosan 3 percig főzzük, hogy még lágy maradjon. Szűrőkanállal kiemeljük, és a spenót tetejére csúsztatjuk, majd megsózzuk és borsozzuk a tojást.

Ezek is érdekelhetnek

Friss