Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás tortilla (lepény)

default user icon
MME
90 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg burgonya
  • 40 dkg zöld spárga
  • vaj a formához
  • 1/2 db lime
  • 5 db tojás (L)
  • Cayenne-bors

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük 20 perc alatt, majd meghámozzuk és felszeleteljük. A sütőt előmelegítjük 130 fokra.
  2. A megmosott spárgasípokat az alsó harmadukon meghámozzuk, és a fás végek eltávolítása után ferdén feldaraboljuk. Egy piteformát kivajazunk, majd rétegesen belerakjuk a burgonyát és a spárgát.
  3. A lime levét kifacsarjuk. A szétválasztott tojások fehérjét félkemény habbá verjük. A villával elkevert tojássárgájákat a lime-lével és némi sóval, valamint Cayenne-borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
  4. A tojásos keveréket a burgonyás spárgára öntjük, és a formát óvatosan megrázogatjuk, hogy mindenhova jusson belőle. Végül a tortillát készre sütjük 45-50 perc alatt.

Megjegyzés

Tálalás előtt a tortillát tetszés szerint megszórhatod friss zöldfűszerrel, pl. kakukkfűvel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss