Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás-pulykás tortillatekercs (wrap)

MME MME
5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 darabhoz:
  • A tortillához:
  • 20 dkg liszt
  • kb. 5 evőkanál víz
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 teáskanál só
  • Valamint:
  • 50 dkg zöld spárga
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg pulykacomb
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 6 evőkanák krém sajt

Elkészítés

Elkészítés: A tortillalapokhoz simára dolgozunk 20 dkg lisztet kb. 5 evőkanál vízzel, 2 evőkanál olvasztott vajjal és 1 teáskanál sóval. Lefedve 30 percig állni hagyjuk. Lisztezett deszkán kb. 20 cm átmérőjű, vékony lepényeket formázunk-nyújtunk a tésztából, és zsiradék nélkül mindkét oldalát megpirítjuk egy serpenyőben. Ha felpúposodnak, konyharuhával lenyomkodjuk. Nedves konyharuhára borítjuk a kész lepényeket, hogy formázhatóak maradjanak.

A spárgát megtisztítjuk, 2-3 centis darabokra vágjuk, sós vízben kb. 8 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük.

A húst megmossuk, vékony csíkokra szeleteljük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk benne a húscsíkokat. Hozzáadjuk a spárgát, a fokhagymát, 5 percig sütjük, majd sóval, borssal és az ecettel ízesítjük. A végén a petrezselymet is hozzákeverjük.

A lapokat megkenjük a krémsajttal, elosztjuk rajtuk a tölteléket, és feltekerjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss