Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás lasagne

MME MME
3.7/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg zöldspárga
  • 1 csokor friss bazsalikom (vagy 2 evőkanál szárított)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 12 lap lasagne tészta (előfőzés nélküli)
  • 10 dkg reszelt emmentáli sajt
  • 5 dkg vaj + a tálhoz
  • A sajtmártáshoz:
  • 6 dkg vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 7 dl tej
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés

Előkészítés: A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. Enyhén sózott, cukrozott vízben kb. 5 percig, főzzük, majd lecsepegtetjük. A bazsalikomot, a petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.

Elkészítés: Sajtmártás: A besamelhez a 6 dkg vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, állandóan kevergetve fehér rántást készítünk, majd felöntjük a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és kevergetve felforraljuk. Ha felforrt, beleszórjuk a parmezán sajtot, összekeverjük, és sűrű főzzük.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal. A tésztát, a spárgát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a reszelt Pannónia sajtot, a sajtmártást a tálba rétegezzük. Mártás kerüljön a tetejére, amit megszórunk a maradék sajttal. Apróbb darabokban rászórjuk a vajat. A sütőben kb. 45 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 518 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss