Elkészítés: A meghámozott és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük (kb. 15 perc). Ezalatt a spárgát megtisztítjuk, és eltávolítjuk az esetleg már fás szárvégeket. Forrásban lévő sós vízben 4 percig blansírozzuk, majd leszűrjük, jól lecsöpögtetjük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
Egy hőálló tálba (formája szabadon választható) rétegezzük a réteslapokat, amiket egyenként megkenünk olvasztott vajjal. A szélei kissé túllóghatnak az formán.
A megfőtt burgonyát egy burgonyatörővel összetörjük, hozzákeverjük a reszelt sajtokat. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, majd hozzákeverjük a sajtos tört burgonyához. Frissen reszelt szerecsendióval, sóval,borssal ízesítjük.
A burgonyás tölteléket elegyengetjük a tésztán, majd a kilógó széleket visszahajtjuk, peremet formázunk belőle. A blansírozott spárgával és a vékonyra szeletelt cukkinikarikákkal kirakjuk a torta tetejét. Olvasztott vajjal megkenjük a zöldségeket, és előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt 10 percig hagyjuk pihenni, így könnyebb lesz szeletelni. Friss zöldsalátával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre