Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás-cukkinis burgonyatorta

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A meghámozott és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük (kb. 15 perc). Ezalatt a spárgát megtisztítjuk, és eltávolítjuk az esetleg már fás szárvégeket. Forrásban lévő sós vízben 4 percig blansírozzuk, majd leszűrjük, jól lecsöpögtetjük.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

Egy hőálló tálba (formája szabadon választható) rétegezzük a réteslapokat, amiket egyenként megkenünk olvasztott vajjal. A szélei kissé túllóghatnak az formán.

A megfőtt burgonyát egy burgonyatörővel összetörjük, hozzákeverjük a reszelt sajtokat. Egy másik tálban összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, majd hozzákeverjük a sajtos tört burgonyához. Frissen reszelt szerecsendióval, sóval,borssal ízesítjük.

A burgonyás tölteléket elegyengetjük a tésztán, majd a kilógó széleket visszahajtjuk, peremet formázunk belőle. A blansírozott spárgával és a vékonyra szeletelt cukkinikarikákkal kirakjuk a torta tetejét. Olvasztott vajjal megkenjük a zöldségeket, és előmelegített sütőben 20 perc alatt ropogósra, aranybarnára sütjük.

Tálalás előtt 10 percig hagyjuk pihenni, így könnyebb lesz szeletelni. Friss zöldsalátával tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss