hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás-csirkés tészta eperrel

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A tésztát fogkeményre főzzük forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Leszűrjük és melegen tartjuk. A megtisztított spárgát feldaraboljuk, és forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. 1 dl főzőlevet félreteszünk, a zöldséget leszűrjük.

2.

A raguhoz 1 percig pirítjuk a finomra vágott hagymát a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a megtisztított, felcsíkozott csirkemellet, és további 2 percig pirítjuk együtt. Hozzáadjuk a főtt spárgát és a pestót, majd sózzuk és borsozzuk.

3.

A félretett főzőlevet 1/2 percig forraljuk, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott epret, és 10 másodpercig főzzük. Ezt is a raguhoz adjuk, majd a tésztával összeforgatjuk. Forrón tálaljuk.

A spárga alját törjük le ott, ahol hagyja magát, hámozni nem kell. A nagy rügyeket éles kiskéssel vágjuk le.

Ezek is érdekelhetnek