Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgás-baconös pite (quiche)

75 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj (vagy 8 dkg sertészsír)
  • 1 db tojás
  • 1 mk só
  • 1 ek hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg spárga (zöld)
  • 15 dkg bacon
  • 3 db tojás
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 dkg sajt
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

  1. A liszthezhozzákeverjük a sót, majd hozzá a hideg vajat (vagy sertészsírt), és összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkalösszegyúrjuk (szükség esetén, ha nem állna össze a tészta, hozzáadjuk a vizet is). Ezutána tésztátfóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.
  2. A spárga fás részét letörjük, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Ezután enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósrafőzzük, majd leszűrjük.
  3. A bacont felkockázzuk, majd egy teflon serpenyőbenmegpirítjuk. Ezután kiszedjük a zsiradékból, ésteljesen kihűtjük.
  4. Az egész tojásokat egy tálba ütjük, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, ésmegszórjuk őrölt szerecsendióval. Ezután kézi habverővel simára keverjük, és közbenhozzáadjuk a tejszínt.
  5. A tésztátvékonyra nyújtjuk, és a piteforma aljába nyomkodjuk. Ezután egyenletesen elosztjuk rajta a kihűlt bacont, a spárgát és a lereszelt sajtot. Végül óvatosan ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket.
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve a formában hagyjuk hűlni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss