Spárgaleves vajgaluskával

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • spárga
  • vaj
  • sárgarépa
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • húsleveskocka
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt szerecsendió
  • cukor
  • főzőtejszín
  • tojás
  • vaj
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: A spárgát szükség szerint megtisztítjuk az esetleges fás részétől, és feldaraboljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra, a zöldségeket tetszés szerint felaprítjuk.

A tojásból és lisztből a vajjal, pici sóval galuskatésztát keverünk.

A felhevített vajon a spárgát és a zöldségeket a hagymákkal magas hőfokon néhány percig kevergetve dinszteljük, meghintjük a liszttel, röviden kevergetjük. Megszórjuk őrölt paprikával, és rögtön felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Azonnal sózzuk - keverjük, hogy a letapadt liszt feloldódjon, és ne maradjon csomós –, a paradicsomot behasítva és a paprikát hozzáadjuk, ízesítjük a fenti fűszerekkel, lassan főzzük puhulásig.

A levesben megmelegített kiskanállal beleszaggatjuk a galuskákat, elkeverjük a tejszínnel, aprított petrezselyemmel, néhány perc alatt együtt készre főzzük, és rövid pihentetés után tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss