Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgakrémleves ropogós baconnel

45 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgákat alaposan megmossuk, a fás szárukat és a spárgafejeket levágjuk, utóbbiakat félretesszük. A szárakat felaprítjuk.
  2. Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt spárgát és felkockázott burgonyát. Átpirítjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort, és pár percig pároljuk, amíg az alkohol elillan.
  3. Felöntjük az alaplével, és fűszerezzük ízlés szerint. Ha a zöldségek megfőttek, leturmixoljuk egy botmixerrel, hozzákeverjük a tejszínt, és forralunk rajta egyet.
  4. A spárgafejeket és bacon szeleteket 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalásnál egy mélytányérba levest szedünk, és a sült spárgafejekkel és baconropogóssal kínáljuk.

    Íme a recept videón >>> 

    Még több finomság spárgával >>> 

    Krémlevesek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss