Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgakrémleves ropogós baconnel

45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A spárgákat alaposan megmossuk, a fás szárát levágjuk, és kidobjuk. A fejeket levágjuk, és félretesszük. A puha szárakat felaprítjuk.
  2. Az apró kockákra vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt spárgát és a felkockázott burgonyát. Átpirítjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort, és pár percig pároljuk, amíg az alkohol elillan.
  3. Felöntjük az alaplével, és fűszerezzük ízlés szerint. Ha a zöldségek megfőttek, leturmixoljuk egy botmixerrel, hozzákeverjük a tejszínt, és forralunk rajta egyet.
  4. A spárgafejeket és a baconszeleteket 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Tálalásnál egy mély tányérba levest szedünk, a sült spárgafejekkel és a baconropogóssal kínáljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A SPÁRGAKRÉMLEVES BACONNEL

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss