Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgakrémleves, ahogy Gizi készíti

25 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A spárga fás részét törjük le, majd vágjuk le a rügyet, és a szárrészt vágjuk fel kisebb darabokra. A krumplit és az újhagymát is vágjuk fel apróra.
  2. A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra felvágott újhagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a spárga feldarabolt szárrészét és az újkrumplit. Keverjük alaposan össze, és közben szórjuk meg a fűszerekkel.
  3. Engedjük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje, majd ízlés szerint sózzuk. Addig főzzük, amíg a spárga és a krumpli teljesen megpuhul (kb.10-15 perc). Ezután vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
  4. A pépesített levest tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a félretett spárgarügyeket, és főzzük néhány percig. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd forraljuk ki, főzni már nem kell.
  5. Az elkészült levest fedjük le, és tálalás előtt hagyjuk kicsit állni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss