hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárgakocsonya

MME MME
3.5/5
120 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

A konzerv levesspárgát leszűrjük. A tojássárgájába állandó keverés mellett, vékony sugárban öntjünk hozzá annyi olajat, amennyit felvesz (kb. 2 dl). A majonézt kikeverjük a tejföllel. Sóval, fehér borssal, mustárral, porcukorral, citromlével ízesítjük.A zselatint 2 evőkanál forró vízben feloldjuk. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a majonézmártásba és belevegyítjük a levesspárgát. Pudingformát vagy gömbölyű aljú tálat hideg vízzel kiöblítünk, aljára néhány vékony szelet sárgarépát teszünk. Beleöntjük a majonézes spárgát és hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. A forma alját forró vízbe mártjuk, a spárgakocsonyát tányérra borítjuk és tortaként szeleteljük. Rozskenyeret vagy magvas zsemlét adunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss