A spárgákat meghámozzuk, a fás végeit levagdossuk, majd ezeket a leeső darabokat 1 liter vízben a sóval, a borssal, a cukorral és a kifacsart citromlével felforraljuk és 10 percig főzzük.
A zsemlemorzsát a vajon aranybarnára pirítjuk.
A csirkemellet felvágjuk, és a vajon megsütjük oldalanként 5-5 perc alatt egy serpenyőben, közben megsózzuk, megborsozzuk.
A vajat a hollandihoz felforraljuk, majd a vízzel és a citromlével összekevert tojássárgájához lassan hozzácsorgatjuk, folyamatosan és gyorsan kevergetve. A sót és a cayenne borsot csak a végén adjuk hozzá.
A spárga levét átszűrjük és a fehér spárgát 6-7 percig abáljuk benne, majd leszűrjük.
A csirkemellet a vágódeszkára tesszük és felforrósítjuk a serpenyőjét, majd a zöld spárgát 1-1,5 perc alatt erős lángon megpirítjuk benne.
Nézd meg videón, hogy készül a spárga roston sült csirkével és hollandi mártással: