Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárga hollandi mártással

MME MME
4.3/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

A spárgát alaposan megtisztítjuk, kötegeket készítünk belőle. A fehér spárgát cukros-sós vízbe állítjuk úgy, hogy a feje kilátszódjon. Fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Lecsöpögtetjük. Közben elkészítjük a hollandi mártást. Ehhez a tojássárgáját habüstbe tesszük és hozzáadunk 4 evőkanál langyos vizet. Az üstöt vízgőz fölé állítjuk, vagy a tűzhelyen, nagyon kis lángon, habverővel állandóan kevergetve, krémes, habszerű masszává keverjük. Sózzuk, citromlével, fehér borssal ízesítjük, majd a tűzről levéve, kanalanként adjuk hozzá a langyos vajat. Homogén állagúvá keverjük és a spárgára öntve, azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss