Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárga gorgonzolával sütve

MME MME
3 2.5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A spárgát tisztítjuk, a végét levágjuk. Sós vízben - amelybe fél teáskanál cukrot és 1 dkg vajat is tettünk - megpároljuk. Eközben 2 dkg vajat felolvasztunk, a lisztet hozzáadjuk, a tejet lassan belecsorgatjuk, felfőzzük. A tejszínt, sót, borsot hozzáadjuk. A szétmorzsolt gorgonzolát és az ecetet a legvégén tesszük bele. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a 3 tojás sárgáját belekeverjük. A tojások fehérjét keményre felverjük és óvatosan a sajtszószhoz adjuk.

220 fokra előmelegítjük a sütőt. A megfőtt, lecsöpögtetett spárgát kettesével a sonkaszeletekbe tekerjük, tűzálló edénybe helyezzük, leöntjük a sajtszósszal, és a sütöben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész spárgát snidlinggel díszítjük.

Megjegyzés

A gorgonzolával vigyázni kell, mert elég sós magában is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss