Elkészítés: A spárgát tisztítjuk, a végét levágjuk. Sós vízben - amelybe fél teáskanál cukrot és 1 dkg vajat is tettünk - megpároljuk. Eközben 2 dkg vajat felolvasztunk, a lisztet hozzáadjuk, a tejet lassan belecsorgatjuk, felfőzzük. A tejszínt, sót, borsot hozzáadjuk. A szétmorzsolt gorgonzolát és az ecetet a legvégén tesszük bele. Ezután lehúzzuk a tűzről, és a 3 tojás sárgáját belekeverjük. A tojások fehérjét keményre felverjük és óvatosan a sajtszószhoz adjuk.
220 fokra előmelegítjük a sütőt. A megfőtt, lecsöpögtetett spárgát kettesével a sonkaszeletekbe tekerjük, tűzálló edénybe helyezzük, leöntjük a sajtszósszal, és a sütöben 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük. A kész spárgát snidlinggel díszítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!