Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spárga csőben sütve

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A spárgát megtisztítjuk (ha fehér, a szárát is meg kell hámozni, a zöldnek csak a fás végét vágjuk le), majd állítva vagy párolóbetéten kb. 10 percig pároljuk. A vízbe tegyünk sót, cukrot és citromlevet. Ha kész, tűzálló tálba rakjuk, ráfektetjük a sonkaszeleteket, arra karikázzuk a pórét és a főtt tojásokat.

A tejfölt elkeverjük a nyers tojással, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és rásimítjuk a tetejére. Erre kerül a reszelt sajt. Előmelegített sütőbe dugjuk, és 200 fokon pirosra sütjük.

Megjegyzés

A maradékot nyugodtan betehetjük a hűtőbe, másnap sütőben vagy mikróban felmelegíthető. - liszizsuzsika

Ezek is érdekelhetnek