Előkészítés: A spárgakonzervet lecsepegtetjük, a spárgát forró vízbe tesszük, és átforrósítjuk.
Elkészítés: Kis lábosban felolvasztjuk a vajat. A habját leszedjük, a vajat kissé lehűtjük. A tojássárgáját 2 evőkanál vízzel kis serpenyőben fél perc alatt világosra-krémesre keverjük. Nagyon kis láng fölött még 3 percig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, állandóan keverve fokozatosan hozzáöntjük a hideg vajat (a savót az edény alján hagyjuk). Belekeverjük a citromlevet, sózzuk, borsozzuk. A mártást a spárgára öntjük. Ízlés szerint parmezán sajttal megszórva tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre