Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott spárga citromos bodzamártással

45 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • A spárgához:
  • 1 csomag zöld spárga
  • 3-4 ek kukoricaliszt
  • őrölt fehér bors
  • 1 db tojás
  • 1 csomag zsemlemorzsa
  • 2 ek olívaolaj
  • A bodzamártáshoz:
  • 5-6 db bodzavirág
  • 5 dl víz
  • 1 mk só
  • 3-4 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 db citrom (leve és reszelt héja)
  • 2-3 ek kukoricakeményítő
  • 2 dl natúr joghurt

Elkészítés

  1. A spárgát meghajlítjuk, majd a fás végét letörjük. Ezután alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben - forrástól számítva - két percig főzzük. Ezután leszűrjük, és hideg vízzel átöblítjük, majd lecsepegtetjük. Egyesével először kukoricalisztbe, majd a sóval és őrölt fehér borssal ízesített felvert tojásba mártjuk, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában.
  2. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk olívaolajjal. Ezután egymás mellé helyezzük benne a bepanírozott spárgát, és meglocsoljuk olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
  3. A bodzavirágot lecsipkedjük a száráról, majd pár órára vízbe áztatjuk. Ezután hozzáadjuk a sót, a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat. Belereszeljük a citromhéjat és belenyomjuk a citromlevet. Felforraljuk, majd takarék lángon kb. 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről, botmixerrel pépesítjük, majd leszűrjük.
  4. A kukoricakeményítőt simára keverjük a joghurttal és egy kevés bodzalével. A maradék bodzalevet visszatesszük a tűzre, felforraljuk, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a keményítős-joghurtos keveréket. Ezután kevergetve addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik. Tálaláskor a tányérra helyezzük a spárgát, és a bodzamártással kínáljuk. 

    Még több recept spárgával >>> 

    Még több recept bodzával >>> 

    Még több tavaszi finomság >>> 

Megjegyzés

A bodzavirágból nagyon finom mártást készíthetünk, amely jól illik a ropogós spárgához. A mártást tálalhatjuk kis tálkában, vagy ízlés szerint a spárga mellé kanalazva. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss