Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

default user icon
MME
Sajtótájékoztatót tartott ma délelőtt a SPAR, ahol a vállalat éves eredményeit ismertették, emellett az elnök ügyvezető igazgatót, Heiszler Gabriellát az újságírók arról is kérdezték: hogyan állnak a kormányzati egyeztetések, és fontolgatja-e az üzletlánc kivonulását Magyarországról.

A szerdán megrendezett sajtóeseményén a SPAR elnök-ügyvezető igazgatója, Heiszler Gabriella ismertette a vállalat tavalyi eredményeit. Annak ellenére, hogy a 2023-ban lett először négy számjegyű a cég árbevétele - ez 1023 milliárd forintot jelent - és az árbevétel növekedés nagyobb volt, mint 15 százalék, a vezető annyit elárult, hogy 2022-höz hasonló mértékű vesztéseget szenvedett el a társaság. Ez akkor 13 milliárd forint mínuszt jelentett, tehát ez a szám 2023-ban is hasonló lehet.

 

Kivonul-e a SPAR magyarországról?

„Ezt nem én döntöm el, hanem a tulajdonos, de amennyire beszélgetek vele, nem” – válaszolta Heiszler Gabriella a Világgazdaság azon kérdésére, hogy tervezi-e a vállalat kivonulását az országból. A gazdasági napilap azok után kérdezte erről a cégvezért, hogy az elmúlt időszakban elmérgesedett az osztrák vállalat és a kormány viszonya, miután a Hans Reisch SPAR-vezér március közepén egy interjúban kvázi államosítással vádolta meg a magyar kormányt, továbbá bepanaszolta az Európai Bizottságnál a kiskereskedelmi különadó miatt. A kormány válasza sem maradt el: a vádakat visszautasították, múlt héten Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bekérette Heiszlert, hogy a multi lánc és a kormányzat közötti nézeteltéréseket tisztázzák. 

"Egy feszült beszélgetés volt, amit megnyugtatóan sikerült lezárni" - nyilatkozta az elnök ügyvezető igazgató a Világgazdasának.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss