A húst kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, kevés evcettel meglocsoljuk. Három tojásból rántottát sütünk, csíkokra vágjuk és ráfektetjük a húsra. Beborítjuk a szintén csíkokra vágott marinált paradicsompaprikával. A húst összetekercseljük és zsineggel átkötjük. Lábosba fektetjük, kevés olajat és vizet öntünk alá, majd fedő alatt megpároljuk. Közben a maradék két tojást keményra főzzük. A hagymát lereszeljük, a mandulát megőröljük. A tojás fehérjét szintén lereszeljük, a sárgáját villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a hagymával, a zúzott fokhagymával és a mandulával. Sózzuk, borsozzuk. A krémet a hústekercsek tetejére halmozzuk és pár perc alatt összemelegítjük. Rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre