hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spanyol töltött tésztabatyuk, azaz empanadas

120 perc
rafinált
költséges
20 adag

Elkészítés

  1. A töltelékhez tisztítsunk meg és csumázzunk ki 1/2-1/2 db piros és zöld csilipaprikát, majd vágjuk apróra, és 2 ek felforrósított olajon pirítsuk meg 30 dkg darált marhahússal együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd pároljuk pár percig. Adjunk hozzá 2 db kockákra vágott paradicsomot, 2 ek felaprított korianderzöldet, 2 db felkarikázott újhagymát és 3 gerezd összezúzott fokhagymát. Pároljuk, amíg be nem sűrűsödik, és pihentessük egy éjszakán át.
  2. Adjunk 50 dkg átszitált liszthez 1 tk sütőport és 1/4 tk sót, majd dolgozzunk bele 1 db tojást és 15 dkg zsírt kb. 0,5 dl hideg vízzel együtt. Csomagoljuk a tésztát folpakba, és pihentessük 2-3 órán át.
  3. Főzzünk keményre 2 db tojást, majd aprítsuk fel, és keverjük a húsos töltelékhez.
  4. A tésztát nyújtsuk 2-3 mm vékonyra, és szúrjunk ki belőle kb. 8 cm átmérőjű köröket. Tegyünk rájuk 1-1 teáskanálnyi tölteléket, kenjük meg a szélüket vízzel, hajtsuk félbe őket, és villával nyomkodjuk össze a peremüket.
  5. Helyezzük a batyukat sütőpapírral kibélelt tepsire. Kenjük meg a tetejüket 1 db tojássárgájával, és süssük őket 180 fokos sütőben kb. 20 percig. Kínáljuk guaca moléval és paradicsom salsával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss