Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spanyol mártás (Barnamártás)

MME MME
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felkockázott, kisütött szalonna zsírján pirítsd barnára a cukrot, majd add hozzá a vékony karikára vágott zöldséget és az apróra vágott hagymát. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve pirítsd 5-10 percig (míg zsírjára sül). Ekkor add hozzá a paradicsomot, a fűszereket, és pirítsd további 2-3 percig. Közben a zsíron készíts barna rántást, engedd fel a borral és a húslevessel (a levest csinálhatod 2 kockából is), majd ezt add a zöldségekhez. E mártásalapot hosszan forrald ki, szedd le a zsírját, szűrd le (lehetőség szerint törd át szitán a zöldség javát is), majd lassú tűzön főzd, míg eléggé besűrűsödik.

Megjegyzés

Mivel a barnamártás sok mártás alapja is, érdemes nagyobb tételben csinálni, és kisebb adagokban lefagyasztani. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss