Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spanyol bab

MME MME
3.5/5
75 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A tojást sós vízben keményre főzzük, hideg vízbe merítve lehűtjük. A sárgarépát megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A salátát leveleire botjuk, váltott vízben megmossuk lecsepegtetjük, kicentrifugázzuk, vagy konyharuhával szárazra törölgetjük. Az olívabogyókat lecsepegtetjük.
Elkészítés: A sárgarépát edénykébe szórjuk, hozzáadjuk a szegfűszeget, 1-2 csipet sót és fél dl vizet. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk. A babot egy másik edényben, ugyancsak enyhén sós, de bő vízben puhára főzzük. Félreteszünk 1 dl főzőlét az öntethez, a babot leszűrjük, lecsepegtetjük, és a sárgarépával együtt hagyjuk kihűlni. A tojást meghámozzuk, sűrűjét villával megtörjük, fehérjét finomra reszeljük, összekeverjük. A tojáspéphez adjuk a mustárt, az olajat, a borecetet, a bab félretett főzőlevét és a brandyt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A salátát apróra tépkedjük, mélyebb tálba szórjuk, hozzáadjuk a sárgarépát, a babot és az olívabogyókat, meglocsoljuk az öntettel, lazán összekeverjük, és máris tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss