Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spaghetti Puttanesca

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: 1. A megmosott paradicsomokat néhány pillanatra tegyük forró vízbe, majd szűrjük le, húzzuk le a héjukat, és nyomjuk ki a levét, majd daraboljuk fel.

2. Egy serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát és az erőspaprikát, adjuk hozzá a paradicsomot, sózzuk meg, és közepes tűzön főzzük kb. 10 percig. Közben a szardelláról hideg folyóvízzel mossuk le a sót, aprítsuk fel, majd adjuk a paradicsommártáshoz.

3. A kapribogyót is öblítsük le. Daraboljuk fel az olívabogyót, majd a kapribogyóval és a sűrített paradicsommal együtt adjuk hozzá a mártáshoz, és további 15 percig folytassuk a főzést.

4. Sózzuk, ízesítsük egy csipet oregánóval, és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

5. A spagettit bő, sós vízben főzzük „al dente” keménységűre (azaz nem teljesen puhára), szűrjük le, és keverjük össze az elkészített mártással.

Megjegyzés

A 10 dkg olívabogyóhoz választhatunk zöld és fekete olívabogyót is vegyesen.

Fotó: Barilla - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss