Elkészítés: A répát és a zellert megpucoljuk, apróra kockázzuk. A szalonnát, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és forró olívaolajban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és keverés mellett morzsabarnára sütjük. Sóval és borssal meghintjük, majd a vörösbort vagy a húslevest hozzáadjuk és felfőzzük. A darabos pradicsomot és a sűrített paradicsomot is beletesszük, és alacsony lángon kb. 10 percig pároljuk. Lecsipkedett kakukkfüvet adunk hozzá, ízlés szerint sóval, borssal, 1 csipet cukorral ízesítjük. Közben sós vízben kifőzzük a spagettit, leszűrjük, és a szósszal, valamint frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre