Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spaghetti bolognese

MME MME
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A répát és a zellert megpucoljuk, apróra kockázzuk. A szalonnát, a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és forró olívaolajban üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és keverés mellett morzsabarnára sütjük. Sóval és borssal meghintjük, majd a vörösbort vagy a húslevest hozzáadjuk és felfőzzük. A darabos pradicsomot és a sűrített paradicsomot is beletesszük, és alacsony lángon kb. 10 percig pároljuk. Lecsipkedett kakukkfüvet adunk hozzá, ízlés szerint sóval, borssal, 1 csipet cukorral ízesítjük. Közben sós vízben kifőzzük a spagettit, leszűrjük, és a szósszal, valamint frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

Megjegyzés

Ha a szalonna felvágásakor egy kis bőr megmarad, a szószba belefózhetó - így kellemes füstölt ízt kaphatunk. A bőrt a tálalás előtt vegyük ki a szószból. - MME

Ezek is érdekelhetnek