hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagettifészek bolognai raguval

75 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát a zsiradékon megdinszteljük , hozzáadjuk a darált húst a sajtreszelőn lereszelt zöldségeket, 5-6 percig nagy lángon pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Hozzátesszük az apróra vágott paradicsomot, a zöldfűszereket, a darabolt fokhagymát, sózzuk és borsozzuk, beleöntjünk paradicsomlevet. Lefedve pároljuk a ragut, időnként megkeverjük. A vége felé hozzáadjuk a ketchupot is, és jól besűrítjük.
  2. Kifőzzük a spagettit, sós vízben, hagyjuk picit hűlni. Kivajazunk egy tepsit, előveszünk egy kávéscsészét, az aljával együtt. A kávéscsésze köré fonjuk a spagettit, teljesen a tányérja széléig telerakjuk vele. Leemeljük a kávéscsészét a tányérról, és óvatosan a tepsibe csúsztatjuk a tányérról a tésztafészkeket. Tetejére reszelt sajtot szórunk, és előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A tepsiből a tányérokra pakoljuk a fészkeket, a közepébe belekanalazzuk a sűrűre főtt ragut, és megszórjuk sajttal.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss