Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti vörösborral

MME MME
4.3/5
45 perc
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon üvegesre párolom a kockákra vágott vöröshagymát. A vékonyra szeletelt gombát kicsit megforgatom rajta, majd felöntöm a borral. Kevés ideig párolom, beleteszem a kockára vágott sonkát. Kicsit megforgatom, beleöntöm a paradicsomot. Fűszerezem a bazsalikommal, rozmaringgal, kevés cukorral, sóval (ez azért kell, hogy ne savanyú legyen, hanem sós). Hagyom kicsit összefőni, közben gyakran keverem. Belenyomom a fokhagymát. Kicsit összeforralom. Ha nem elég sűrű, akkor be lehet sűríteni 1 dl víz és 1 evőkanál liszt keverékével. Kifőzöm a spagettit. Reszelt sajttal a tetején tálalom.

Megjegyzés

A vörösbor kitűnően illik a többi hozzávalóhoz. Úgy fedeztük fel, hogy egyszer hirtelen ötlettől vezérelve vörösborral akartuk elvenni a konzerv gomba konzervízét.
- MME

Ezek is érdekelhetnek