Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti-torta

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg spagetti száraz tészta
  • olaj
  • 30 dkg párizsi
  • 45 dkg tejföl
  • 3 db tojás
  • ételízesítő
  • bors
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • A 28 cm-es tortaforma kikenéséhez:
  • margarin
  • A szóráshoz:
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: A spagettit forró, lobogó sós vízben kifőztem, majd leszűrtem, tálba tettem.

A párizsit lereszeltem (durvábbra). 1 fej vöröshagymát felaprítottam, olajon üvegesre pároltam, megszórtam pirospaprikával, rátettem a reszelt párizsit (hússal is készíthető), kicsit megborsoztam, pici vizet öntöttem rá, majd fedő alatt 10-15 perc alatt főztem, mint a pörköltet.

A tojásokat felvertem, a tejföllel, kevés borssal, ételízesítővel összekevertem. A tálban várakozó tésztára öntöttem a 2/3 részét, majd összekevertem a párizsis pörkölttel.

A tortaformát kikentem, morzsával meghintettem, majd a tálban lévő spagettit beleöntöttem. A maradék tojásos tejföllel lekentem,reszelt sajttal megszórtam.

200 fokon 20-25 percig sütőben sütöttem, míg szép színt kapott a tetején a sajt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss