Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ellenállhatatlan egyedényes spagetti, hogy kevesebb legyen a mosogatnivaló!

Korog a gyomrod és attól tartasz, hogy éhen halsz, mire felforr a víz és beleszórhatod a tésztát? Akkor próbáld ki ezt a szenzációs módszert!

A tészta mindig kézenfekvő megoldás, ha rád tör az éhség, és a lehető legegyszerűbben össze akarsz ütni valami laktatót. Eláruljuk, hogyan tudod lerövidíteni a főzési időt energiapazarlás nélkül.

1. Rendezd el a spagettit egy mély serpenyőben, önts rá annyi hideg vizet, hogy ellepje, majd kezdd el forralni. Csupán azt kell kivárnod, hogy a tészta jól megszívja magát, a főzővíz pedig szinte teljesen elpárologjon. Ekkor kóstold meg, de szinte biztos, hogy már harapható (al dente) állapotú.

2. Tegyél rá egy kis passzírozott paradicsomot és paradicsompürét, szórj rá egy csipet cukrot (vagy helyettesítsd egy pici mézzel), ízesítsd sóval, borssal, esetleg még mediterrán fűszerkeverékkel, majd forgasd össze, és forralj egyet rajta. Készen is van, lehet tálalni, bazsalikommal díszíteni!

A módszer nagy előnye a gyorsaság mellett, hogy a csekély mennyiségű főzővízbe kioldódó sok keményítő megakadályozza a tészta összeragadását. Az sem mellékes, hogy kevesebb áram vagy gáz kell a víz felforralásához, továbbá kevesebb edényt kell elmosogatni.

Íme egy újabb egyedényes tésztaétel:

POFONEGYSZERŰ PIZZAVACSORA, AMIT AKÁR MA IS ELKÉSZÍTHETSZ - VIDEÓ! >>> 
SAJTTAL TÖLTÖTT GÖNGYÖLT CSIRKE - AKI KÓSTOLTA, ELKÉRTE A RECEPTJÉT! >>> 
ITT A VILLÁMGYORS TÚRÓFÁNK RECEPT, AMIT MINDIG KERESTÉL - VIDEÓ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss