Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti rukkolával és rákkal

30 perc
bonyolult
költséges

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat és a bazsalikomleveleket aprítom, a paradicsomokat félbevágom, majd szeletelem. A citromból vágok egy szeletet.

A tésztát sós vízben felteszem főni.

Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hagymákat elkezdem dinsztelni, majd ráteszem a fokhagymát és a chilipaprikát. Beleteszem a paradicsomot, az olívabogyókat, a bazsalikomleveleket, fűszerezem, locsolok rá chiliszószt, facsarok bele citromlevet, beleteszem a rákokat. Kis idő elteltével öntök bele 1 pohárnyi fehérbort. Kiveszem a rákokat.

Ha a tészta már al dente megfőtt, rászedem a szószra, összekeverem. Végül elzárom a tűzhelyet, a tésztához keverem a rukkolát, tálalok.

Tányérra szedek a tésztából, ráteszem a rákot, megszórom parmezánnal. Jól behűtött fehérbor illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss