Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti húsgombóccal, krémes-spenótos mártásban

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zsemlét beáztatjuk a langyos tejbe. Az újhagymát meghámozzuk, felapríjuk és 3 ek felforrósított olajon megpirítjuk.
  2. A húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az olajos hagymát. Összedolgozzuk a kinyomkodott zsemlével, sózzuk, borsozzuk. Gombócokat formázunk belőle, amiket megpirítunk a maradék olajon.
  3. Egy tűzálló tálba rendezzük mindet, majd meglocsoljuk a reszelt sajt és a tejföl keverékével. Végül  200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  4. Közben a tésztát a csomagoláson megadott ajánlás szerint forrásban lévő sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A tejszínt felforraljuk a meghámozott, összezúzott fokhagymával. Hozzáadjuk a spenótot és a tésztát, megsózzuk és a húsgombócokhoz kínáljuk. Kapribogyóval megszórva, lime-gerezdekkel tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss