Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti húsgolyóval, tejszínes mártásban

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Összedolgozzuk a darált húst a felkarikázott hagymával, a zúzott fokhagymával, a citrom lereszelt héjával és a sajt 1/4 részével, ízlés szerint sózzuk, majd diónyi nagyságú gombócokat formázunk belőle. Mindet aranyszínűre sütjük a felforrósított olajon.
  2. A spagettit kifőzzük forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson megadott utasítás szerint. A borsót szintén puhára pároljuk, a leszűrt spagettihezadjuk, majd meglocsoljuk a tejszínnel, és összeforrlajuk. Végül meghintjük frissen őrölt borssal. A meleg gombócokat a zöldborsós spagettivel tálaljuk, a finomra vágott petrezselyemmel és a megmaradt reszelt sajttal meghintve.

HA CSAK FÉL ÓRÁNK VAN: 15 VILLÁMGYORS TÉSZTA A HÉTKÖZNAPOKRA >>> 

13 ISTENI HÚSGOMBÓC: SPAGETTIVEL, RÁNTVA VAGY AKÁR LEVESBE! >>> 

HÚSGOMBÓCOS SPAGETTI (AHOGY A KERESZTAPÁBAN FŐZIK) >>> 

Megjegyzés

Tésztafőzésnél – szűrés előtt – mindig tegyünk félre keveset a tészta főzővizéből. Ha sűrű vagy kevés a mártásunk, ezt használjuk a hígításhoz.  - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss