Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti friss paradicsommártással

MME MME
4/5
15 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A petrezselymet és a bazsalikomlevélkéket leöblítjük, finomra aprítjuk.
Elkészítés: Az olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a babérlevelet, a cukrot, a csípős paprikát, a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, szelíd tűzön mártás sűrűségűre főzzük. A babérlevelet eltávolítjuk, a mártáshoz adjuk a vágott petrezselymet, de ezzel már nem főzzük, a tetejére olvasztjuk a vajat. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, előmelegített tálba csúsztatjuk, összekeverjük a mártás felével, a maradékot a tetejére púpozzuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük, és azonnal tálaljuk. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 2623 kJ/628 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek