Előkészítés: A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A petrezselymet és a bazsalikomlevélkéket leöblítjük, finomra aprítjuk.
Elkészítés: Az olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a babérlevelet, a cukrot, a csípős paprikát, a bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, szelíd tűzön mártás sűrűségűre főzzük. A babérlevelet eltávolítjuk, a mártáshoz adjuk a vágott petrezselymet, de ezzel már nem főzzük, a tetejére olvasztjuk a vajat. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, előmelegített tálba csúsztatjuk, összekeverjük a mártás felével, a maradékot a tetejére púpozzuk. Bazsalikomlevéllel díszíthetjük, és azonnal tálaljuk. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre