A spagetti friss kagylóval elkészítéséhez a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. A főzőlevet félretesszük, a tésztát leszűrjük.
Egy nagy serpenyőben olajon a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a kagylót. Felöntjük 4 dl tészta főzőlével, sóval és borssal ízesítjük és fedő alatt, kis lángon 10 percig pároljuk.
Levesszük a fedőt, és nagy lángon további 5 percig főzzük. Beletesszük a kockára vágott paradicsomot és a finomra vágott petrezselyemzölddel.
Összeforgatjuk a tésztával és 1-2 percig lassan forgatjuk a serpenyőben.
Tálaláskor friss bazsalikomot és parmezánsajtot szórunk rá.