hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spagetti friss kagylóval

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Puhatestűek

Elkészítés

  1. A spagetti friss kagylóval elkészítéséhez a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük. A főzőlevet félretesszük, a tésztát leszűrjük. 
  2. Egy nagy serpenyőben olajon a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát megpirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát és a kagylót. Felöntjük 4 dl tészta főzőlével, sóval és borssal ízesítjük és fedő alatt, kis lángon 10 percig pároljuk.
  3. Levesszük a fedőt, és nagy lángon további 5 percig főzzük. Beletesszük a kockára vágott paradicsomot és a finomra vágott petrezselyemzölddel.
  4. Összeforgatjuk a tésztával és 1-2 percig lassan forgatjuk a serpenyőben.
  5. Tálaláskor friss bazsalikomot és parmezánsajtot szórunk rá. 

Megjegyzés

CH 1 adagra: 46,8 g - MME

Ezek is érdekelhetnek